6 NEDENDE NEDEN DOĞAL VE BİTKİ BAZLI ÜRÜNLER KULLANMALIYIZ

RUTİNLER
Image

PELCARE olarak sevimli ambalajlarımız dışında %100 vegan ve %100 bitki bazlı içeriklerimizle de çok iddialıyız. 


1- Sentetik ve endüstriyel cilt bakım ürünleri zararlı içerikler içerir:


Doğal olmayan cilt bakım ürünleri, sodyum laurel, mineral yağlar, lauret sülfat gibi sentetik ve yapay kimyasallar ile pestisit kalıntıları gibi toksinleri içerebilir. Formülün büyük bir kısmı, cildinizin sağlığını göz ardı ederek koku, doku ve renge etki etmek için sentetik petrokimya türevlerinden oluşur!

Araştırmalar ayrıca, mineral yağlar, petrol, parabenler ve diğer kimyasalların cilt tahrişine, hormon dengesizliğine, organ toksisitesine ve hatta kansere yol açabileceğini göstermektedir.


2- Doğal ve organik cilt bakım ürünleri doğal içeriklerden yapılmaktadır.

Örneğin, PELCARE ürünlerindeki içerikleri okuduğunuzda, çoğu veya hepsini tanıyacaksınız.

Doğal ve organik cilt bakım ürünleri doğal ve organik içeriklerden yapılmaktadır. Dahası, bu organik içerikler, böcek ilaçları, herbisitler, sentetik gübreler ve genetik olarak değiştirilmiş organizmalar (GDO'lar) gibi katkı maddeleri ve kimyasallar kullanılmadan yetiştirilen organik malzemelerden elde edilir. Doğal ve organik cilt bakım ürünleri kullanarak, cildinizin ve vücudunuzun sadece gerçek, doğal içerikleri emdiğinden ve size zarar vermeden veya tahriş ve alerjilere neden olmadığından emin olursunuz.


3- Organik ürünler daha etkilidir.

Organik olarak yetiştirilen bitkiler, organik olmayan bitkilere göre daha yüksek seviyede antioksidan vitaminler içerir. Bu bitkiler, herbisitler ve pestisitler kullanılmadan yetiştirildiği için organik içerikleri de bu tür kirlilikten arındırılmış olur, bu da cildiniz ve vücudunuz için aynı anlamına gelir.

Bunun yanı sıra, organik cilt bakım ürünlerinin çoğu %95 aktif içeriğe sahiptir. Buna karşılık, sentetik cilt bakım ürünlerinin aktif içeriği sadece %5 ila %10 arasında olabilir.





4- Doğal ve organik ürünler cildiniz ve sağlığınız için daha iyidir.

Endüstriyel cilt bakım ürünlerinde bulunan sentetik içerikler belki hemen sonuçlar gösterebilir, ancak uzun vadede zarar verir. Kimyasal içerikleri anında cilt üzerinde görünür sonuçlar sağlayabilir, kırışıklıkları düzeltir ve lekeleri azaltır gibi. Ancak sürekli maruz kalma sonucunda vücudunuz bu yabancı, zararlı maddelere uyum sağlamaya çalışırken cildinizi zayıflatır ve zarar verir. Bu durum cilt tahrişine, artan hassasiyete, erken yaşlanmaya ve tıkanmış gözeneklere yol açar.

Buna ek olarak, birçok geleneksel cilt bakım ürünü ftalatlar, sodyum lauril sülfat ve parabenler gibi endokrin bozucu kimyasallar içerir. Bu bilinen kanserojen maddeler bağışıklık sisteminizi, üreme sistemini ve endokrin sisteminizi ciddi şekilde bozabilir. Bu ürünlerden daha fazla kullanmanız, toksik konsantrasyonların vücudunuza girmesine ve birikmesine yol açarak gelecekte birçok sağlık sorununa neden olabilir.

Ancak doğal ve organik cilt bakım ürünleri kullanarak, vücudunuzla uyum içinde çalışan gerçek içeriklerden gerçek besin değerleri elde ettiğinizden emin olursunuz. Örneğin, hindistan cevizi yağı, bal, aloe vera ve shea yağı gibi doğal organik içerikler, cildi yatıştırmak, beslemek, nemlendirmek ve pürüzsüz ve yumuşak bir cilt sağlamak için bilinir. Sonuçlar ciltte daha uzun sürede ortaya çıkabilir, ancak en azından doğal ve organik cilt bakım ürünlerinin cildinize zarar vermediğini ve uzun vadede sağlığınıza zarar vermediğini biliyorsunuz.


5- Alerjik reaksiyon ihtimalini azaltır.

Alerjiler olabilir. Doğal olmayan veya sentetik bir maddeye karşı alerjik reaksiyon geçirme olasılığı, doğal olan bir maddeye karşı olan olasılığa göre daha yüksektir.

Alerjileri olan insanlara yönelik pazarlanan ürünler genellikle tamamen doğal değildir ve bazen ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Egzama, sedef hastalığı, rozasea ve akne gibi cilt problemleri, zararlı sentetik ürünler kullanıldığında daha da kötüleşebilir. Bunun yerine, sağlıklı besin maddeleri tercih edilmelidir.

Etiketleri dikkatlice kontrol edin. Şüpheli bir ürün veya içeriğe karşı ciddi alerjik reaksiyonlarınız varsa güvendiğiniz bir sağlık uzmanına danışmak akıllıca olacaktır.


6- Çevreyi korumaya yardımcı oluyorsunuz.

Organik ürünler, toksik böcek ilaçları ve gübrelerden arınmış doğal olarak yetiştirilen içerikleri kullandıkları için, özellikle toprak, su ve hava üzerinde zararlı bir iz bırakmazlar.

Organik tarım aynı zamanda doğal yaşam için daha iyidir, böcek ilaçları ve gübre spreylemelerinden dolayı daha az kirlilik oluşturur ve daha az karbondioksit ve tehlikeli atık üretir. Organik cilt bakım ürünlerini kullanarak, çevresel etkinizi en aza indirmeye ve çevremizin sürdürülebilirliğini desteklemeye yardımcı oluyorsunuz.

Umarım bu, organik cilt bakım ürünlerinin faydalarını ve cilt ve sağlık açısından daha iyi olmalarını anlamanıza yardımcı olmuştur. Dahası, organik ürünler kullanmak sürdürülebilir ve çevre için daha iyidir. Dolayısıyla, sağlığınıza yatırım yapın ve henüz organik cilt bakım ürünlerine geçmediyseniz bu değişikliği yapın.