ADAPTOJENLER NEDİR VE CİLTTE NE İŞE YARAR?

CİLT
Image

Doğal ve efektif cilt bakımında yeni moda terimle tanışın: adaptojenler. Adaptojen olan bitkiler, mantarlar ve kökler, Çin ve Ayurveda tıbbında yüzlerce yıldır kullanılmasına rağmen, şu anda doğal toplum tarafından altınlarını haklı olarak yaşıyorlar. Çünkü müdehaleler yerine cildin kendi kendine parlak görünmesini sağlamanın bir yolu. Çoğumuz gibi stresli hissediyorsanız ve cildiniz bunu açıkça gösteriyorsa, cevap adaptojenler olabilir. Ancak adaptojenler tam olarak nedir ve bize nasıl yarar sağlarlar?

Adaptojenler Nedir?

Bununla birlikte, tüm bitkiler adaptojen değildir. Bir bitki olarak sınıflandırmak için, bitkilerin herhangi bir zarara yol açmadan fiziksel, biyolojik ve kimyasal strese karşı vücudu desteklemesi gerekir. Mantarlar, özellikle reishi, cordyceps,ashwaganda  en popüler adaptojenlerden bazılarıdır. Jack, "Reishi'nin bu özelliklere sahip olduğu ve aynı zamanda bağışıklığı güçlendirdiği biliniyor" diye açıklıyor. "Cordyceps, yaşlanma karşıtı özelliklerle ilişkilidir ve son derece yüksek antioksidan aktiviteye sahiptir. Ayrıca cilt de dahil olmak üzere tüm dokularda güçlü anti-inflamatuar etkilere sahiptirler.” Diğer adaptojenik bitkiler arasında ginseng, yerba mate, ashwagandha ve maca bulunur.

Cilt Bakımında Nasıl İşe Yarar?

1940'lardan bu yana başta Sovyetler Birliği, Kore ve Çin olmak üzere adaptojenler üzerine binlerce çalışma yapılmıştır. Örneğin, Eleuthero'nun (a.k.a Siberian ginsengi) tek hücreli hayvanların ömrünü uzattığı, Rhodiola'nın (a.k.a Arktik kökü) insanlarda algılanan yorgunluğu azalttığı görülmüştür.

(Henüz) kesin bilimsel kanıtlar bulunmadığından iddialarda bulunmak zor olsa da, ilk araştırmalar adaptojenik şifalı bitkiler almanın cilde ve diğer sistemlere birçok fayda sağladığını göstermiştir.  Adaptojenler genellikle cildi çevresel saldırganlara karşı korumaya yardımcı olan ve aynı zamanda stres hormonu kortizolünü yeniden dengeleyen antioksidanlar açısından zengindir. Stres nedeniyle cilt kalitenizin düştüğüne inanıyorsanız, beslenme düzeninize ve cilt bakımınıza adaptojenleri dahil etmeye değer. Cilt bakımı olarak kullanıldığında, adaptojenlerin cildin strese daha iyi uyum sağlamasına yardımcı olurken kızarıklık ve alevlenmeleri uzak tuttuğu bilinmektedir.

Ne Kadar Sürede İşe Yaradığını Görürüm?

Cilt genellikle 28 günde bir kendini yenilediğinden, bir aylık düzenli kullanımdan sonra büyük olasılıkla belirgin bir fark fark edeceksiniz. Takviye şeklinde alınırsa, ayuverdik doktorlar bir ay boyunca denemenizi ve ara vermenizi önerir.

Adaptojenler Kimler İçindir?

Strese bolca maruz kalan, hızlı tempolu bir ortamda çalışan ve bir şehirde yaşayan herkes adaptojenlerden yararlanabilir. Ancak, daha spesifik olarak, stres cildinizin durumunu tetikleme eğilimindeyse, vücudun strese tepki sistemini etkiledikleri için adaptojenleri dahil etmek yardımcı olacaktır. Akne, egzama ve sedef hastalığına yatkın olanlar için de harikadır.

Superfood Repairing Overnight Cream Ne İşe Yarar?

İçerisinde organik adaptojeniklerin yanında vegan Hyaluronic Acid ve klinik olarak yatıştırıcılığı kanıtlanmış Calendula özü ile gece siz uyurken cildi yatıştırarak yapılandırır.