AFRODİZYAK ETKİLİ KOKULAR

CİLT
Image

Kokuyla ilgili en eğlenceli şeylerden biri, arzuyu çağrıştırma gücü olabilir. Ama arzu tam olarak nasıl kokar? Koku öznel olsa da, hem erkeklerde hem de kadınlarda uyarılmayı tetikleyen şeyin arkasında bilim vardır. Ve muhtemelen size sevgilinizi hatırlatan herhangi bir kokudan etkilenseniz de, biyokimyasal bir tepkiyi tetikleyen belirli notaları hatırladığınızdandır. Pek çok koku sizi baştan çıkarsa da, bu kokuların afrodizyak oldukları kanıtlanmıştır.

Los Feliz Botanics Kurucusu Kristen Quinn Castro, "Bana göre iki tür afrodizyak koku var: hayvansal ve baharat" diyor. "Özümüzde hayvanız ve çevremizin modern kısırlaştırılmasıyla içgüdülerimize, sezgilerimize ve limbik sistemimize gerçekten bağlanabildiğimiz tek alan seks ve şehvetin içindedir." Castro, hayvansal kokuların mutlaka hayvansal kökenli miskler olması gerekmediğini belirtiyor. "Bugün," diyor, "botanik misklere daha fazla talep var." Pek çok çiçek, profillerindeki doğal kum nedeniyle hayvansal olarak kabul edilebilir. Grit, bir kokuya boyut katarak ona dünyevi bir karmaşıklık verir ve bunun insanlarda zevk alıcılarını arttırdığı iddia edilir.

Doğal yollardan elde edilen bitkilerin, şifalı otların ve gıdaların erotik gücü konusunda şüpheci olabilirsiniz; bunların tümü bugün piyasadaki kokuların temelini oluşturur. Ancak arzunun beyinde başladığı gerçeğini göz önünde bulundurursanız, koku alma uyaranlarına karşı kesin nörolojik tepkiler olduğu biliniyor. Aşağıdaki kokular yüzyıllardır afrodizyak özellikleriyle biliniyor ve son bilimsel araştırmalar bu kokuların itibarını hak ettiğini kanıtlıyor.


Jasmine (Yasemin)

Jasmine'in uyanıklığı arttırdığı ve ruh halini iyileştirdiği kanıtlanmıştır. Yasemin'in cinsel dürtüyü arttırdığı kanıtlanmıştır. Hindu ve Müslüman geleneklerinde yasemin "aşkın kokusu" olarak bilinir. Bu kokunun, hayvansal miski taklit eden pek çok çeşidiyle, piyasadaki en güçlü afrodizyaklardan biri olduğu iddia ediliyor.

Rose (Gül)

Castro, gülün ayrışma ve dışkı atıklarında bulunan bir koku molekülü olan indol içerdiğini belirtiyor. Kulağa biraz hoşnutsuz gelse de, bu aroma kokuya kum katıyor. Ayrıca, 2015 yılında yapılan bir araştırma, gül yağının erkekler için güçlü bir uyarıcı olabileceğini gösterdi. Doğal bir gevşetici olan gül yağı, aynı zamanda inhibisyonu azaltabilir ve bu da onu zevk ilkesini serbest bırakmak için mükemmel kılar. Gül, kadifemsi, keskin bir çiçek kokusudur.

Vanilla (Vanilya)

Tatlı vanilya aynı zamanda potansiyel bir afrodizyaktır. Nostaljik profil olarak daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Vanilya hafif, şekerli ve çıkarması kolay bir kokudur.

Sandalwoood (Sandalağacı)

Ayurveda tıbbı, uyarıcı amaçları nedeniyle sandal ağacına uzun zamandır saygı duymaktadır. 2020 yılında yapılan bir inceleme, sandal ağacının afrodizyak niteliklerini doğrulamaktadır. Daha pahalı esansiyel yağlardan biri olan sandal ağacının birçok teropatik özelliği vardır ve ayrıca ruh hali ve sindirim sorunlarını tedavi edebilir. Pürüzsüz odunsu alt tonlara sahip kremsi ve sütlü bir koku.

Ylang Ylang

Ylang Ylang Esansiyel Yağının en iyi bilinen faydalarından biri, güçlü bir afrodizyak görevi görmesidir. Bir vücut masajına dahil edildiğinde veya parfüm olarak sürüldüğünde şehvetli aroması libidoyu artırmaya, cinsel uyarılmayı artırmaya, dokunma hissini yükseltmeye ve çiftler arasındaki yakınlığı ve bağı teşvik etmeye yardımcı olur.

Citrus (Sitrus)

Antioksidanlarla dolu narenciye özlü turunç afrodizyak olarak kullanılmaktadır.Son zamanlarda parfümlerde limon ve ıhlamur kokuları öne çıkarak taze bir tat profili sunmaktadır. Acı ve sıcak koku profillerinin birleşimi.


Castro, bu kanıtlanmış afrodizyakların sonsuza kadar var olmasına rağmen, parfümcülerin "oynamak için yeni katmanlar ve boyutlar" ekleyebilecek esansları çıkarmanın yeni yollarını bulduklarını söylüyor. Bu, bu kokuların daha da seksi olabileceği anlamına gelir. "Şaraplar yüzyıllardır etrafta olduğu gibi, hala yeni yaklaşımlar, çiftçilik yöntemleri, ekstraksiyonlar ve yıllandırma süreçleri var" diyor.

Afrodizyak niteliklerini artırmak için koku uygulamak söz konusu olduğunda, Castro sizi eğlenmeye ve yaratıcı olmaya teşvik ediyor. "Standart nabız noktalarınızın ötesinde, iç uyluklara ve dekolteye koku uygulamak için zaman ayırmak ruh halinizi ayarlayabilir" diyor. “Avuçlarınıza biraz uygulamak ve ellerinizi saçlarınızda gezdirmek, ensenizde saç derinize odaklanmak, hareket ettikçe kokuyu salacaktır. Kokunuzu nereye uygularsanız uygulayın, derin nefes almak ve aromayla ve kendinizle bağlantı kurmak için birkaç dakikanızı ayırın.