GUA SHA TAŞI NEDİR VE NASIL KULLANILIR?

GUA SHA
Image

Derin bir nefes aldığınızda ve tamamen nefes verdiğinizde hissettiğiniz o sakinleştirici hissi biliyor musunuz? Her şeyi biraz daha hafif o his... Bunu yüzünüz, boynunuz ve omuzlarınızda hissetiğinizi hayal edin. Tamamen rahatlamalarını sağlayan dev bir temiz hava yudumu. Esasen Gua Sha budur.Bazı cilt bakım kaynakları/uzmanları Gua Sha'yı müdahalesiz bir yüz germe yöntemi olarak adlandıracak kadar ileri gidiyor: cildinizin altındaki bağ dokularını - kemikleri, kasları, bağları, deri altı yağ tabakasını çalıştırırarak lenfatik drenajı aktive eder. Bu iç faydalar, oldukça şaşırtıcı dış faydalara da dönüşüyor: Gua Sha, sarkık çene çizgisi, kukla çizgileri, alın kırışıklıkları, göz altı şişkinliği, yüzün şişmesi gibi yaşa bağlı sorunları en aza indirmeye yardımcı olabilir - ve ciltte bir parıltıya yol açabilir. Yüzeyin altında gizlenen toksinlerden sonsuza kadar kurtulursunuz.Her şey düzenli bir uygulama –– evde bir ritüel yaratmakla ilgilidir. Bu, muhtemelen hepimizin bu günlerde biraz daha fazla zamanına sahip olduğu bir şey (özellikle de artık çok ihtiyaç duyulan yüz bakımlarını ve masajları alamadığımız için). Anahtar, Gua Sha taşını doğru şekilde kullandığınızdan emin olmaktır. Size yüzünüzdeki, boynunuzdaki ve omuzlarınızdaki gerilimi azaltmak için en rahatlatıcı hareketlerden bazılarını nasıl yapacağınızı anlatacağız.

Yüzünüzde Gua Sha Taşını Nasıl Kullanırsınız?

Temiz bir yüzle başlamak ( Bunun için yenilebilir + tertemiz içerikli Super Green Facial Cleanser öneririz ) ve her kullanım arasında taşı temizlemek ( Crystal Mist ile hem enerji hem de hijyen temizliğini sağlayabilirsiniz ) önemlidir. Taş, doğal sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliklere sahip Rose Quartz taşından yapılmıştır. Cildinizde pürüzsüzce kaymasını sağlamak için masaj yapmadan önce genellikle kullandığınızdan daha fazlasını kullanarak Pure Marula Oil gibi bir yüz yağı uygulamanızı öneririz. Taşı her zaman belirli bir açıyla tutun - yüzünüze dik değil - ve cildinizi asla sert bir şekilde sürüklemeyin. Konfor seviyenize ve ihtiyaçlarınıza göre basınç uygulayın.

Masaj tekniği 1: Taşın uzun tarafını kullanarak yüzünüzün bir tarafındaki kaş kemiğinden başlayın, alnınızı saç çizginize doğru hareket ettirin. Baskı uygulamak için orada duraklayın, ardından alnınızda soldan sağa hareket ederken tekrarlayın. Bu hareket, kafa gerginliğini hafifletmeye ve ince çizgileri yumuşatmaya yardımcı olabilir. 

Masaj tekniği 2: Taşın girintili tarafını kullanarak, kaş kemiğinin burnunuza en yakın kısmından başlayın. Taşı dışarı, şakaklarınıza doğru kaydırın. Basınç uygulamak için orada duraklayın - temporal kas olarak adlandırılan bu bölge, gerilim tipi baş ağrılarının kaynağı olabilir. ( Buraya yapılan Gua Sha masajı ile baş ağrılarının zamanla azaldığını göreceksiniz ) Hareketi her iki tarafta birkaç kez tekrarlayın.

Masaj tekniği 3: Taşın uzun tarafını kullanarak, burnunuzun yanından başlayın ve elmacık kemiğiniz boyunca kaydırın, dışa doğru eğdirin. (Kulağın yakınında çok fazla baskı uygulamayın çünkü o bölge hassas olabilir.) Bazen yanaklarınızın altındaki düğümlerin çözüldüğünü hissedebilirsiniz. Bu hareketi yüzünüzün her iki tarafında birkaç kez tekrarlayın.

Masaj tekniği 4: Taşın girintili tarafını kullanarak, çenenizin ortasından başlayın, yüzünüzün kenarını çene kemiğiniz boyunca sonuna kadar kaydırın ve duraklayın. Bu noktanın altında, çenesini sıkan kişilerde çok sıkılaşan masseter kası bulunur. Bu teknik, bu gerginliğin bir kısmını gevşetmeye yardımcı olabilir.

Üst Vücudunuzda Gua Sha Taşını Nasıl Kullanırsınız?

Önemini tekrar vurguluyoruz: her zaman temiz bir taş ve yıkanmış bir vücutla başlayın. Boyun ve omuz çalışmaları için masaj öncesi, Tropical Coco veya Spicy Almond gibi, hem kokusuyla hem de yoğun nemlendirici içeriği olan bir kuru yağı cildinize uygulamanızı öneririz. Nazik bir "sürükleme" tekniği kullanın, yol boyunca bulduğunuz hassas noktalara masaj yapmak için daima yukarı doğru hareket edin ve duraklayın. 

Masaj tekniği 1: Taşın girintili tarafını kullanarak, boynunuzun arkasından omurganızın tepesine yakın bir yerden başlayın ve kafatasınızın tabanına kadar ilerleyin. Baskı uygulamak ve taşı kıpırdatmak için orada durun - bu gerilim taşıyan ve hassas olabilecek bir alandır. Bu hareketi bir kaç kez tekrarlayın.

Masaj tekniği 2: Taşın uzun veya girintili tarafını kullanarak omuz kasınızın ucundan başlayın, taşı kulağınıza kadar kaydırın ve masaja ara verin. Orada, genellikle "teknoloji boynunun" kaynağı olan ve cihazlarımızda çok fazla zaman harcadığımızda çok sıkılaşabilen bir baskı noktası daha var. O noktadaki gerginlik de o bölgedeki cildi aşağı çekerek sarkmaya neden olabilir. Birkaç kez tekrarlayın, ardından diğer tarafta.

Masaj tekniği 3: Taşın düz tarafını kullanarak köprücük kemiğinizden başlayın, taşı boynunuzdaki deriyi çenenizin altına doğru kaydırarak masaja ara verin. Bu hareket, cildimiz yaşlandıkça bu bölgede oluşan kıvrımların görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilir.

Üstteki masaj tekniklerini kullanarak siz de daha gerin, dolgun ve canlı bir cilde kavuşabilirsiniz. Gua Sha masajının püf noktalarından biri öncesinde cildi bir yağ yardımıyla hem nemlendirmek hem de hafif kayganlaştırmak. Gua Sha taşları ile beraber kullanabileceğiniz ve Gua Sha masajı sayesinde etkisi artacak cilt yağlarına buradan ulaşabilirsiniz.  

Bütün Gua Sha taşlarına ve her taşın özel şekli hakkında detaylı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.