HAMİLELİK GERÇEKLERİ - Ezgi Ünal ile Soru & Cevap

ANNELİK
Image

Anne adaylarından Ezgi Ünal ile "Hamilelik Gerçekleri" hakkında konuştuk. 

Baside indirilmiş peri masallarından öte gerçekli


S: Hamile kaldığınızdan beri insanların size farklı davrandığını düşünüyor musunuz?


Hayır :) Çünkü o kadar rahat bir hamilelik geçiriyorum ki. Ben de pek yansıtmadığım için insanlar bana gayet normal davranıyor. Hatta biraz farklı davranılmasını isterdim desem doğru olur . Bir kere araba parkı konusunda siz hamilesiniz diyip öncelik tanımışlardı. Hoşuma gitmişti.

S: Hamilelikte yaşadığınız en büyük engel ne oldu?

Hayatımda henüz düzenimi etkileyen bir durum olmadı fakat karnım büyüdükçe hareket kabiliyetim oldukça etkileniyor. En zoru yataktan kalkmak :)



S: Toplumun artık sizi farklı gördüğünü ve hamileliğinizden bu yana sizden farklı beklentileri olduğunu düşünüyor musunuz?

Toplumumuzun bu konuda çok farklı tavırları olabiliyor. Kimisi daha duyarlı kimisi direktifle yaklaşıyor. Beklentileri kendilerinin yaşadığı ve bildiği yönde bir hamile kadın gibi yaşamam davranmam. Ama herkesin hamileliği yaşama şekili kendine göre ve özel. Ben hamile hamile dans ediyorum, geziyorum, her şeyimi kendim yapıyorum..İstediğim gibi giyiniyorum. Bu yaşadıgım şey dünyanın en özel şeyi. İnanılmaz bir duygu. O yüzden toplum istediği şeyi düşünebilir, bekleyebilir:)

S: Hamilelikle ilgili, hamile kalacak diğer kişilere aktaracağınız şaşırtıcı bir şey nedir?


Bir tane değil bir sürü şey söyleyebilirim fakat en inanılmaz olanı içimde bir insanın gelişiyor olması. Her ne kadar biz de böyle dünyaya gelmiş olsak da dünyaya getirme hissi bambaşka. Şu an 33. Haftadayız ve büyüyor. Her şeyi belli elleri, gözleri, ayakları… sürekli kıpırdıyor. Her kıpırdadığında gülme geliyor bana hala inanamıyorum. Kendimi uzaylı gibi hissediyorum:) Ve ayrıca kadın olarak annelik iç güdüleri ile dünyaya gelmiş olduğumu net bir şekilde yaşıyorum. Zaten biliyormuşum gibi. Annelik kodlarım bir anda devreye girdi. Asla korkulacak bir durum değil. Lütfen anne olacak adaylara sesleneyim normal doğum planlasınlar :) Ve son zamana kadar da seksten uzaklaşmasınlar. Çünkü bu dönemde hem hormonal duygusal açıdan hem de fiziksel açıdan çok farklı ve güzel. Kaçırmasınlar


S: Yeni annelikte, birçok kadın sosyal, duygusal ve pratik destekten yoksundur. Ne yardımcı olur sizce?


Bu konunun tamamen annenin kendisi ve partneri ile ilgili olduğu kanısındayım. Özellikle yeni dönem annelik şeklinde adlandırdığınız bu dönemde her şeye ulaşım çok daha rahat ve fazla. Yoksun kalmanın çevre etkisi olduğunu düşünüyorum. 9 ayda kendiliğinden anne donanan kişi çevre etkilerinden dolayı (sosyal medya, pazarlama ürünleri, handikaplar, endişe, kaygı, yetiştirme modeli) bu konuda kendini yetersiz hissetmektedir. Hissettirilmektedir.  Bu bir noktada pozitif etki yarattığı gibi sürekli kendini geliştirme hissiyatı içinde olan ve kendini bir türlü yeterli bulamayan anne yaratmaktadır. Aynı durum kendini bilinçli olarak nitelendiren baba için de geçerlidir.

Burada yardımcı olan tek nitelik, uyum. Konuşabilme ve hisslerini ifade edebilme rahatlığı çiftlerin birbirine sağlaması gereken en önemli şeylerdir.



S: Hamileyken hayatınızı kolaylaştıran 3 ürün hangisi?

Karın bölgemi kolaylıkla nemlendiren Spicy Almond Oil'in en çok hızlıca kurumasını seviyorum. Böylece istediğim kıyafeti hemen giyebiliyorum. Daha sonra mide bulantılarımı kesmeye yardımcı Nausea Essential Oil Blend, içerisindeki zencefil rahatlamama yardımcı oluyor. 

Gün içerisinde kendimi sık sık ROSEY Floral Mist sayesinde tazeliyorum ve ferahlıyorum. İçerisindeki saf gül suyu ve Hyaluronic Acid sayesinde cildimin canlandığını hissediyorum.