KIŞIN CİLT ÜRÜNLERİMİN UYGULAMA SIRASI DEĞİŞMELİ Mİ?

CİLT
Image

Mevsimler Değişir - Cilt De Aynı Şekilde.


Cilt bakım rutininizde mevsimsel değişiklikler yapmak her zaman hayal edebileceğiniz kadar basit olmayabilir. Bunu ofisimize danışmaya geldiğinizde fark edip üzerine yazmaya karar verdik. Cildimiz mevsimden mevsime olduğu kadar günden güne de farklı hissedebilir. Mesela karbonhidrat yediğiniz günlerin ertesi günü cilt fazla yağı atmak için gözeneklerinizden yararlanacaktır. Özellikle saç diplerinizin daha hızlı yağlandığını anlayabilirsiniz. Aynı şekilde soğuk aylar tipik olarak cildinizin yardım için ağladığını hissedeceğiniz aylardır. Cildinizi nemlendirerek destek olmanız gerekmektedir.


Kurutucu ortam dış deri tabakasının sıkılaşmasına (deri soğukta büzülecektir) ve daha kalın bir ölü deri hücresi tabakasının oluşmasına neden olur. Bu kuru cilt bariyeri aslında alt dermisi kuru ortamdan kaynaklanan hasarlardan korur. Bu yüzden yağ bazlı ürünlerle çok daha taze ve sağlıklı görünen bir bariyer oluşturabiliriz. Yine de susuz kalmış hücrelerden oluşan tabaka çatlayabilir ve sert bir his verebilir. Bu yüzden onarıcı olan Superfood Repairing Cream ine beraber Green Goddess gibi yoğun nemlendiren ve yatıştıran ürünleri bir arada kullanmanın tam sırası.


Su Bazlı Ürünlere Biraz Ara Verebilirsin


Su bazlı ürünlerin aşırı kullanımından kaçının çünkü bunlar soğuk havalarda epidermal hücrelerden su çekecektir. AHA'lar kullanılabilir ancak ardından yapılandırıcı ve koruyucu bir bariyerin uygulanması çok önemlidir. 

Doğru ürünleri işte burada üst üste uygulamak en akıllıca yöntemdir. En son adım olarak tropikal yağlardan yararlanarak bu bariyeri oluşturabilirsiniz.