NEDEN DOĞAL DEĞİL DE "BİTKİ BAZLI"?

İÇERİK
Image

Merhaba herkese, Eda ben. 

Tam tamına 7 senedir sizinle beraber bir siyah ekran arkasından iletişimdeyiz, evlerdeyiz, hayatınıza giriyoruz. Çalışma hayatına başladığımda çok kendime göre çok küçük yaştaydım. Markaların arkasında kurumsallar, fonlar, çok iyi kurgulanmış planlarla ekipler, bilgisayarlar olduğunu düşünürken yıllar geçtikçe markaların normal insanların hayallerinden, ailesinden gördüklerinden, eğitiminden, vizyonundan, azminden, karakterlerinden ve hayata bakış açılarından ibaret olduğunu öğrendiğim. İş hayatı ile özel hayatın ayrımının gerekliliğinden çok işini hayallerini gerçekleştirmek için yapmanın özel hayata verdiği tatmini gördüğümde, artık “iş hayatı ve özel hayat” ayrımı çabasının ne kadar da gereksiz olduğunu öğrendim. 


Burası benim oyun alanım. PELCARE benim işim değil, benim yaşamım. Tüketmek istediğim ürünlerin hayata gelmiş hali, başarısızlıklarımdan çıkardığım derslerin sonucu, öğrendiğim ve öğreneceğim yolların birleşimi, çoğu zaman tüketici gözünden baktığım bölüm. Bu yazı serisinde çoğu süreci size şeffaflıkla anlatacağım, görüşmek üzere.


NEDEN DOĞAL DEĞİL DE BİTKİ BAZLI?


Siz de her şeyi “yanlış yapıyorum” hissiyatından sıkıldınız mı? Ben öyle, biz öyle. Etrafımdakiler öyle. İster şehir hayatında, isterseniz korunaklı bir köy hayatına sahip olun (biri var mı el sallasın, takdir ediyorum), elimizi faydalı diye neye atsak aslında faydalı değil de ne kadar zararlı olduğundan bahsediliyor. Zaten soluduğumuz havanın hava olmadığı, tükettiğimiz besinlerin gerçek besin değerlerinden çok farklı olduğu bu zamanda en azından geçirgenliği çok yüksek olan derimizden sadece iyilerini geçirelim istiyorum. Yani aslında bedene uyumlu, bedende ileride enflamasyona sebebiyet vermemesi için olabildiğince temiz içeriklerden yararlanıyoruz. Sadece bir içeriğin literatürde "vegan, clean" olması önemli değil bizim için. Önemli olan beden için. 

Pelcare doğadaki yüksek frekanslı bitkilerden, soğuk sıkım yağlardan, bitki sularından, ekstraktlardan, süper gıdalardan ve adaptojenlerden yararlanan bir marka. Sadece “doğal” demek biraz yetersiz kalır. Her zaman önceliğimizin ilkini bedene uyumlu, bedende toksik etki yaratmayacak şekilde formülize etmeye özen gösterdik. Ama burada bir önemli detay var.  Bunu yapmanın bir sürü yolu varken, biz risk alarak işlevselliğini de hesaba katarak içerisinde vegan aktifler ve vitaminler ekleyerek işe yararlılığını çok yükseltiyoruz. Çok ürün yaratmak yerine, o ürünün içerisini zenginleştirebildiğimiz kadar zenginleştirmek bizim ikincil amacımız. 





Bunun ayrımını anlatmamız gerektiğini, geçen hafta sevdiğim bir arkadaşım ofise geldiğinde anladım. Kendisinin temiz içeriklere ilgisi olduğu halde, "aktif" kelimesinin ne olduğunu tam olarak bilmediğini anlamak için sorup, bu konuda daha detaylı bilgilendirmeye ihtiyacı olduğunu belirttiğinde ilk aklımıza gelen kullanıcılarımız oldu. Sanki "doğal" denildiğinden ilk akla gelen sadece aromaterapi veya aktarlar, kimyasal denilince de eczanevi ürünler geliyormuş gibi olduğundan bahsettik. İkisinin de ortası var. Hem işe yarar hem de doğal olan mevcut.

Bunu yapabilmemizin en büyük sebebi bizim özgür bir marka olmamız. Bu çok önemli, kendi sermayemizle kendi kararlarımızı verebiliyor olmak inanın çok büyük bir lüks. 


SENTETİK YERİNE BİTKİ KÖKENLİ AKTİFLER

Aynı etkiyi veren, daha güvenli olduğuna inandığımız vitaminlerde bitkileri tercih etmek bizim sık kullandığımız bir yol. Özellikle hamile olduğunu duyduğunda hemen bizi kullanan kullanıcılarımız için de çok yararlı oluyor. Mesela bunlara örnek ne verebiliriz? Arındırıcı, gözenek ve leke karşıtı Salyclic Acid yerine, aynı etkiye sahip olduğu bilinen Ak Söğüt Kabuğu Ekstresi (White Willow Bark Extract) kullanıyoruz. Sentetik C vitamini yerine, C vitamini değeri portakaldan 100 katından daha fazla olduğu kanıtlanmış Avustralya’dan Kakadu Eriği. Antioksidanlarda sentetik yerine yine, en çok antioksidan değeri yüksek olan Çilek, Ahududu, Yaban Mersini gibi meyvelerin yoğun ekstraktları tercih ediyoruz. Su bazlı ürünlerde sadece bitki suyu koymak yerine, tabii ki üreme olmaması için koruyucu koyuyoruz. Buradaki fark bedene uyumlu, bitki kökenli doğal koruyucular olmasına dikkat etmek.






Bu tamamen tercih. Dilerseniz sadece sorun çözmeye odaklı ürünleri, ya da bu iyileştirici etkileri bitkilerden, süper gıdalardan ve bedene uyumlu aktiflerden alarak tercih edersiniz. Bu tamamen sizin tercihiniz.


Başka sorularınız var ise seve seve yanıtlamak isteriz.

Diğer yazılarda görüşmek üzere.